Configuratie
Op het tabblad Configuratie kunt u verzamelingen en verzamelinggroepen aanmaken of bewerken. Ook kunt u entiteiten aanpassen. De pagina ziet er als volgt uit:
Terminologie
In Memorix Maior kunnen collecties op diverse manieren worden geordend en gegroepeerd. Uw collecties worden ondergebracht in 'verzamelingen'. Verzamelingen worden gebruikt om 'entiteiten' die bij elkaar horen te bundelen. Op deze manier worden entiteiten op overzichtelijke wijze bij elkaar getoond en kunnen ze makkelijk worden gevonden. Gegevens die bij elkaar horen worden gebundeld opgeslagen in entiteiten. Op deze manier wordt elke entiteit maar eenmaal opgeslagen.
Zowel verzamelingen als verzamelinggroepen zijn uitsluitend bedoeld om uw collecties op overzichtelijke wijze te presenteren. De metadata zelf worden opgeslagen in entiteiten. Een entiteit wordt vervolgens ondergebracht bij een verzameling, en een verzameling wordt weer in een verzamelinggroep geplaatst.
Verzamelinggroepen
Wanneer u op 'verzamelinggroepen' klikt, heeft u de mogelijkheid om een verzamelinggroep toe te voegen, te verwijderen, af te drukken of te exporteren. Daarnaast kunt u de volgorde van de verschillende verzamelinggroepen aanpassen. Door op de bewerk-knop () te klikken kunt u de gegevens van een verzamelinggroep bewerken (zoals titel en beschrijving) en vindt u metainformatie over het betreffende record.
Verzamelingen
Als u op 'verzamelingen' klikt krijgt u een overzicht van de verschillende verzamelingen van een collectie. Met de bewerk-knop () kunt u gegevens van een verzameling (selectienaam, omschrijving, onderwerp, volgorde en groep aanpassen, alsmede een instructiedocument uploaden. De instructie is hierna terug te zien in het Collectiebeheer, enkel gekoppeld aan de verzameling waarop deze van toepassing is.
Entiteiten aanpassen
Onder 'entiteit aanpassen' kunt u de titel, omschrijving en volgorde van de entiteiten aanpassen door middel van de bewerk-knop (). Tevens wordt aangegeven tot welke verzameling de entiteit behoort.